Pohja:
75 g margariin
0,75 dl vettä
1.5 dl sokeria
1,5 dl gluteeniton jauheseos
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanijasokera
1 muna
Sulata margariini kattilassa ja lisää vesi. Kuumenna seos kiehuvaksi.
Sekoita sokeri ja kuiva aineet keskenään.
Riko munan kulhoon ja vatka rakenne rikki. Ei tarvitsee vaahdota.
Kaada munaseosa kuiva aineden joukkoon ja lopuksi rasvaseos.
Vatka hyvin, kaada vuokaan. Uuniin 175 ´C ja 50 min.
Suklaamousse:
2 munaa
1 dl sokeria
200 g suklaata
3 liotettua liivatetta
4 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1. Vaahdota munat ja sokeri vesihauteessa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
2. Sulata suklaa vesihauteessa.
3. Lisää munavaahtoon.
4. Sulata liivatteet miedolla lämmöllä kattilassa ja sekoita joukkoon.
5. Nostele kermavaahto varoen joukkoon.
6. Hyydytä kylmässä seuraavaan päivään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.