Du behöver
Receptet är för 6 personer.
Grundrecept
- 2,5 dl vanilla visp, Flora
- 3 äggulor
- ½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljpulver (Dr. Oetker vanilja socker, är mera vanilja pulver än vanilj socker)
- Hasselpähkinäjauhe 5 tsked
Förslag till smaksättning
- 1-2 dl bär
- eller 2 msk kakao
- eller 1 dl saft av bär
eller kex (Marie)
Gör så här
Vispa grädden och vaniljen. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner något av smakförslagen i ägg- och sockerblandningen och rör försiktigt ihop den med grädden.
Frys smeten i cirka 1 timme, tag fram den och rör ordentligt. Frys igen, i cirka en timme och rör igen.
Upprepa tills glassen är frusen och färdig att servera.
Tänk på att hemgjord glass ofta smälter lite snabbare än köpt, så ta inte fram den ur frysen förrän den ska serveras.
Denna roliga form köpt från Ikea.
Hoppas Pernilla komenterar denna glass när hon fick vänta länge före hon fick smaka ;) Hoppas den var så god du trodde!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.