ONNEA vielä Heidille!

Sain kunnian tehdä Heidin 30 v kakut. Hän tilasi kermakakkuja ja 1 gluteeniton eli haaste koska en ole ennen tehnyt, onneksi kaverini Ninni tiesi hyvän reseptin ja se tulee tässä:

250g voita
200g taloussuklaata
4 munaa
2dl sokeria
2,5dl maizena-maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
2 rkl voita

vuoan voiteluun:
2 rkl voita
0,5 dl maizena maissitärkkelystä (käytin gluteenitonta korppujauhoja)

sulata rasva ja suklaapalat kattilassa miedolla lämmöllä.
vaahdota munat ja sokeri.
sekoita leivinjauhe ja maizena ja lisää munasokerivaahtoon.
sekoita joukkoon suklaaseos.
voitele irtopohjavuoka (halkaisija n.26cm) ja jauhota se maissitärkkelyksellä.
kaada taikina vuokaan, paista 175C n 25min (mulla oli n. 35min), kakun tulee jäädä keskeltä kosteaksi.

Minä tein ne kahteen vuokaan ja laitoin vanilla vispi väliin mihin laitoin liivatelehteä myöskin.

1276422804_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2 x 4 munan kakkupohja olen käyttänyt tässä kakussa

Täyte 1

Keitettyjä mansikoita mihin lisätty sokeria ja perunajauhoja.

Täyte 2

Vanilla vispi

vaniljasokeria

vanilja pulveria

Kukat sokerimassasta

1276422766_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kinuskikakku

Kinuskikastike:

3 dl kerma (hyla)

3 dl fariinisokeria

kiehutaan paksuski massaksi ;)

1276422785_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täytetty vadelma moussella, valmis Blåband pusselja mihin lisäsin vaniljasokeria, liivatetta, pinkki pastaväri (Heidillä pinkki kausi meneillään ) ;)

 

Ja kuulemma niin hyviä ettei sanotikusi saa, Heidiltä terveisiä :) Olin kyllä tosi hermostunut mitä hän niistä piti!