Tänään leivottiin tyttären kanssa  Runebergin torttuja.

 

 

100 g

margariiniä

 

1 dl

sokeria

 

1 kpl

kananmunia

 

1 dl

vehnäjauhoja

 

1 dl

korppujauhoja

 

1/2 dl

mantelijauhetta

 

1 tl

leivinjauhetta

 

1 tippa

karvasmantelia

 

Pinnalle:

 

 

vadelmahilloa

 

sokerivesikuorrutus:

 

1/2 rkl

sitruunamehua

 

1 rkl

vettä

 

2-3 dl

tomusokeria

 

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kananmuna hyvin vatkaten.

  • Mausta taikina tipalla karvasmantelia.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää ne taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Laita pellille 12 kpl paperisia leivosvuokia ja jaa taikina niihin.
  • Paista torttuja noin 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  • Sekoita kuorrutuksen aineet ja tee siitä lusikalla valuttaen rengas jokaisen tortun pinnalle. Aseta renkaan keskelle vadelmahilloa.