Tänään leivottiin tyttären kanssa Runebergin torttuja.
100 g |
margariiniä |
|
1 dl |
sokeria |
|
1 kpl |
kananmunia |
|
1 dl |
vehnäjauhoja |
|
1 dl |
korppujauhoja |
|
1/2 dl |
mantelijauhetta |
|
1 tl |
leivinjauhetta |
|
1 tippa |
karvasmantelia |
|
Pinnalle: |
||
|
vadelmahilloa |
|
sokerivesikuorrutus: |
||
1/2 rkl |
sitruunamehua |
|
1 rkl |
vettä |
|
2-3 dl |
tomusokeria |
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
- Mausta taikina tipalla karvasmantelia.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää ne taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Laita pellille 12 kpl paperisia leivosvuokia ja jaa taikina niihin.
- Paista torttuja noin 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Sekoita kuorrutuksen aineet ja tee siitä lusikalla valuttaen rengas jokaisen tortun pinnalle. Aseta renkaan keskelle vadelmahilloa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.