Suklaa-Juustokakku





Valmistusaineet
 
Täyte:
4 liivatelehteä
1  rkl kahvia
200  g taloussuklaata
1  rasia  (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4  dl sokeria
2  tl vaniljasokeria
3  dl Valio kuohukermaa
Pohja:
75 g margariini
0,75 dl vettä
1,5 dl sokeria
1,5 dl gluteeniton jauheseos
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhe
1 tl vanilja sokeria
1 muna
 
Valmistusohje:
 
Pohja:
Sulata margariini kattilassa, mittaa joukkoon vesi. Kuumenna seos kiehuvaksi. Sekoita sokeri ja kuiva aineet keskenään. Riko muna kulhoon jat vatka rakenne rikki. Kaada mune kuiva aineiden joukkoon ja lopuksi kuuma rasvaseos . Vatkaa hyvin, kuivaaineet jäävvät helposti kulhon pohjalle. Kaada vuokaan ja paista uunin keskitasolla 50 min 175 asteessa.
 
Suklaakakku:
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan.
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Lisää liivate, sokerit ja viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
Anna suklaa-juustokakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille.